Publieke Spelers

Open inschrijving

Leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit

Hoe krijg ik meer grip op het krachtenspel tussen politiek, media, ambtelijke organisatie en buitenwereld?

Hoe doe ik  praktische vaardigheden op die ik ook volhoud in de praktijk?

Hoe vergroot ik mijn impact, zodat ik de publieke zaak écht dien en vooruit help?

Je profiel

Herken je je in bovenstaande vragen en ben je werkzaam als beleidsmedewerker, beleidsadviseur, projectleider, programmamanager, of werk je op een andere manier voor de publieke zaak? Dan is de Leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit (PBS) van Publieke Spelers bedoeld voor jou.

Je ambitie

Politiek bestuurlijk sensitieve mensen krijgen meer voor elkaar in het spel om de publieke zaak. Zij doorzien namelijk het formele en informele spel dat wordt gespeeld. Ze analyseren de context waarin hun dossier zich bevindt en verkennen de belangen en drijfveren van de andere spelers (politici, bestuurders, journalisten, belangengroepen, etc). Die spel- en omgevingskennis maakt ze invloedrijker dan meer juniore collega’s. Ze zijn effectiever, omdat ze goede inhoud leveren én slim adviseren over het politiek bestuurlijk proces. Ze zijn geen toeschouwers meer, maar spelers in het spel om de publieke zaak. Als jij ook zo’n speler wilt zijn, volg dan de leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit van Publieke Spelers.

Je wordt impactvoller en je bent minder een speelbal.

Je kunt beter dat wat goed is voor de publieke zaak (en dus voor anderen) overeind houden.

De leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit

Kernwaarden van Publieke Spelers zijn: betrokken, dicht op de actualiteit en de werkpraktijk. De focus van onze leergangen ligt op het vergaren van spelkennis en – vooral – op aanleren van impactvol gedrag. Dat doen we blended, in een optimale mix van live ontmoetingen en online werken, samen en individueel. Gedurende de leergang én na afloop werk je zelf – op de momenten waarop het jou het beste uitkomt – door aan je eigen ontwikkeldoelen. Daarin begeleiden we jou persoonlijk, maar doe je ook zelf door feedback te organiseren van collega’s.

Je leerreis

De pictogrammen in de linker kolom geven de opbouw van de leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit weer.
De looptijd vanaf de intake tot aan module 4 is vier maanden.

De leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit wordt begeleid door Tonco Modderman.

Startdata en investering

De leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit vindt 2 keer per jaar plaats, 1 keer in het voorjaar en 1 keer in het najaar:

♦  Startdatum editie voorjaar 2023 volgt binnenkort

Deelnamekosten bedragen € 2.750,- (exclusief BTW).
Totale tijdsinvestering is circa 6 dagen.

Vraag de brochure aan

Vul je mailadres in en ontvang een voorbeeldbrochure in je mailbox om meer te lezen over de inhoud van de leergang.

De casussen brengen de theorie naar de praktijk. Het op papier maken van bijvoorbeeld een krachtenveldanalyse is bekend, maar het analyseren van de casussen en het voeren van de gesprekken vanuit de inzichten van deze training is nieuw en erg leerzaam.

Schrijf je in voor de leergang

Vul het inschrijfformulier in en we nemen contact met je op om een intakegesprek in te plannen.

Of wil je eerst een persoonlijk advies?

Mail of bel Tonco Modderman via info@publiekespelers.nl of 06 – 10 52 50 34 en verken wat de leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit specifiek voor jou kan betekenen.

Je blik wordt gericht op essentiële kennis. Vervolgens wordt ruim de tijd genomen om met die kennis te gaan spelen aan de hand van casussen. Die ruimte om te experimenteren en met elkaar in gesprek te gaan, dat geeft deze leergang echt grote meerwaarde.